ESKİŞEHİR / ALPU - Şehit Enis Yücel İlkokulu

Ock

Türkiye genelinde 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılı için yarıyıl tatili başladı.

18.01.2018 tarihinde karnelerini alan öğrenciler iki hafta sürecek tatillerine başlamış oldu.

Okulumuzda da Alpu Belediye Başkanı Sayın Rafet DEMİRTAŞ, Alpu İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Emin DEMİR ve Alpu İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Sayın Mehmet BAYRAKDAR´ın katılımıyla düzenlene törende öğrencilerimize karneleri verildi. Karne ve tatil heyecanı yaşayan öğrencilerimize bazı ikramlarda bulunuldu.

Yarıyıl tatili, 21 Ocak-1 Şubat 2019 tarihlerinde yapılacak.  İkinci kanaat dönemi ise 4 Şubat 2019 Pazartesi başlayacak ve 14 Haziran 2019 Cuma tamamlanacak.

Ock

Enerji verimliliği ve tasarrufunun önemi konusunda öğrencilerimizde farkındalık yaratma amacıyla okulumuzda çeşitli etkinlikler düzenlendi. Düzenlene okul panosunun yanı sıra öğrencilerimizi enerji tasarrufunun önemi konusunda bilgilinderimek amacıyla bir program yapıldı.

Yeni çağın en önemli sorunlarından biri sayılan enerji tasarrufu konusunda bir kaç bilgide biz verelim.

* En ucuz enerji, tasarruf edilen enerjidir.
* Damlaya damlaya göl olur.
* Enerji savurganlığı bütçemizi eritir.
* Üretimde süreklilik, enerjide tutumla olur.
* Enerji daha güçlü atılımlar için birikimdir.
* Yaya gidilecek yere otomobille gitmeyelim.

Ara

Okulumuzda Tutum Yatırım ve Yerli Malı Haftası kapsamında yapılan etkinliklerle yerli üretim malzemelerin kullanımının yanı sıra öğrencilere dengeli ve doğru beslenmenin önemi konusunda bilgi verildi.

Ara

24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle okulumuz öğretmenlerinin ve ilçede görev yapan öğretmenlerimizin katılımıyla  ağaç dikimi gerçekleştirildi.

Kas

Okulumuz 4. sınıf öğrencileri sınıf öğretmeni Gamze Palabıyık ile "Sütün Halleri" konulu deney çalışması yaptı.

Kas

Okulumuzda "24 Kasım Öğretmenler Günü" öğretmen, öğrenci ve velilerin katılımıyla bugün yapılan programla kutlandı. Gösteriler büyük ilgiyle izlendi. Etkinliklerde emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Kas

"Temiz Okul, Sağlıklı Okul" projesi kapsamında Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okulumuza "Beyaz Bayrak" verilmiştir.

Kas

Yeni ve modern bir tasarım anlayışı ile oluşturulan, öğrencilere okumanın keyfini ve bilgiyi keşfetmenin heycanını yaşamalarında ve hayal güçlerini geliştirmelerinde yeni imkanlar sağlaması beklenen Z- Kütüphanemizin açılışını gerçekleştirdik.

Kas

Mustafa Kemal ATATÜRK´ün aramızdan ayrılışının 80. yıl dönümünde ATAMIZI SAYGI, ÖZLEM VE MİNNETLE ANIYORUZ.

Kas

Okulumuzda "Kızılay Haftası" kutlaması yapıldı. Etkinliklerinden dolayı okulumuz öğretmen ve öğrencilerine teşekkür ederiz.

Kas

Gezimizin ikinci gününde 3. ve 4. sınıf öğrencilerimiz öğretmenleri eşliğinde il merkezimizde bulunan "Balmumu Heykelleri Müzesi", "Sazova Parkı", "Sualtı Dünyası" ve "Hayvanat Bahçesi"ni sosyal- kültürel etkinlikler kapsamında gezdiler. Gezide emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz. Alpu Belediyesine katkılarından dolayı teşekkürlerimizi sunarız.

Kas

Okulumuz 1. ve 2. sınıf öğrencileri öğretmenleri eşliğinde il merkezimizde bulunan "Balmumu Heykelleri Müzesi", " Sualtı Dünyası" ve "Hayvanat Bahçesini" sosyal- kültürel etkinlikler kapsamında gezdiler. Gezi etkinliğinde emeği geçen başta sınıf öğretmenimiz Gamze PALABIYIK´a ve tüm öğretmenlerimize teşekkür ederiz. Ayrıca Alpu Belediyesine katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

Ekm

29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 95. yıl dönümü okulumuzda coşkuyla kutlandı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programında keyif ve gurur veren etkinliklerinden dolayı öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ekm

Okulumuzda okul temsilcisi seçimleri demokratik bir ortamda tüm öğrencilerimizin katılımıyla gerçekleştirildi. Seçim sonucunda 4/A sınıfı öğrencilerimizden Kadriye ÖZAY oyların çoğunu alarak okul temsilcisi seçilmiştir. Kendisini kutlar, seçimlerde emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ekm

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Eskişehir Atletizm İl Temsilciliği tarafından düzenlenen Cumhuriyet Haftası Yol Koşusu´na katılan öğrencilerimiz okulumuzu başarıyla temsil ettiler.

Gösterdikleri üstün gayretten dolayı öğrencilerimize ve Sınıf Öğretmenimiz Gamze PALABIYIK´a teşekkür ederiz.